ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ - ΧΙΛΙΑΣΤΕΣ

Ενημερώσου για την μεγάλη αυτή αίρεση!

Η Εταιρία Σκοπιά

Η οργάνωση των «Μαρτύρων του Ιεχωβά», των γνωστών χιλιαστών, είναι μια πολυεθνική εταιρεία. Ιδρύθηκε το 1884 από τον Κάρολο Ρώσσελ με τον τίτλο «Φυλλαδική Εταιρεία Σκοπιά της Σιών» και το 1886 μετονομάστηκε σε «Βιβλική και Φυλλαδική Εταιρεία Σκοπιά». Ο ίδιος ο Ρώσσελ αναγνώριζε ότι η εταιρεία του είναι εμπορική κερδοσκοπική επιχείρηση (Σκοπιά, 1/1/1891, σελ. 16, αγγλική έκδοση). Το 1938, ο επόμενος πρόεδρος της Σκοπιάς Ιωσήφ Ρόδερφορντ μετέβαλλε την εταιρεία σε θεοκρατική κίνηση. Υποχρέωσε τους οπαδούς του στην διάδοση των εντύπων της «Σκοπιάς» από σπίτι σε σπίτι, γιατί υποστήριζε ότι αυτή είναι «η αληθινή λατρεία του Ιεχωβά». Από τότε υποστηρίζεται ότι «Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ είναι ο ορατός εκπρόσωπος του Κυρίου επί της Γης». Η εταιρεία αυτή διοικείται από ένα συμβούλιο διευθυντών, το «κυβερνών Σώμα», που εδρεύει στο Μπρούκλιν της Ν. Υόρκης και αποτελείται από δώδεκα «κεχρισμένους χριστιανούς», δήθεν πνευματικούς αδερφούς του Ιησού (Διαγγελείς της Βασιλείας, σελ. 117, 233 / Σκοπιά 1-1-2000, σελ. 29) .

Aρνούνται την Τριαδικότητα του Θεού

Η Αγία Γραφή όμως διδάσκει: - «Πηγαίνετε λοιπόν να κάνετε όλα τα έθνη μαθητές μου, βαπτίζοντες αυτούς εις το όνομα (σσ. ενικός, όχι “ονόματα”) του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος» (Ματθ. 28, 19). - «Η χάρις του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και η αγάπη του Πατρός και η κοινωνία του Αγίου Πνεύματος είθε να είναι με όλους σας». (Β’ Κορ. 13, 13). - «Υπάρχουν τρεις που δίνουν την μαρτυρία στον ουρανό: ο Πατήρ, ο Υιός και το Άγιο Πνεύμα. Αυτοί οι τρείς είναι ένα» (Α’ Ιω. ε’, 7).

Aρνούνται τη Θεότητα του Χριστού

Η Αγία Γραφή όμως διδάσκει: - «Για να τιμούν πάντες τον Υιόν καθώς τιμούν και τον Πατέρα (Ιωάν. ε’ 23). - «Aπεκρίθη ο Θωμάς και είπε σ’ αυτόν (στον Ιησού): ο Κύριός μου και ο Θεός μου. Είπε σ’ αυτόν ο Ιησούς: επειδή με είδες, επίστευσες (ότι είμαι Θεός). Μακάριοι αυτοί που δεν θα δουν και θα πιστεύσουν» (Ιωάν. 20, 28). - «Γνωρίζουμε καλά, ότι ο Υιός του Θεού ήλθε και έδωκε σ’ εμάς διάνοια για να μάθουμε για τον αληθινό (Θεό). Και ευρισκόμαστε στον αληθινό (Θεό), δια του Υιού του Ιησού Χριστού. Αυτός (ο Ιησούς) είναι ο αληθινός Θεός και ζωή αιώνιος» (Α’ Ιωάν. 5, 20).

Αρνούνται την Ανάσταση του Χριστού

Η Αγία Γραφή όμως διδάσκει: - «Λύσατε τον ναό αυτό και σε τρεις ημέρες θα τον ανποικοδομήσω… Εκείνος έλεγε περί του ναού του σώματός του. Όταν αναστήθηκε από τους νεκρούς, θυμήθηκαν οι μαθητές τα λόγια του» (Ιωάν. 2, 19-22). - «Ίδετε τας χείρας μου και τους πόδας μου, διότι εγώ ο ίδιος είμαι. Ψηλαφήσατέ με και ίδετε ότι πνεύμα δεν έχει σάρκα και οστά καθώς βλέπετε ότι έχω εγώ» (Λουκ. 24, 39). - «Λέγει στον Θωμά: φέρε το δάκτυλό σου και ίδε τας χείρας μου, και φέρε την χείρα σου και ο βάλε εις την πλευρά μου» (Ιωάν. 20, 27).

Aρνούνται την Παναγία, ως Θεοτόκο και αειπάρθενο

Η Αγία Γραφή όμως διδάσκει: - «Είπε η Μαριάμ προς τον άγγελο: πώς θα συμβεί αυτό (να γεννήσω υιό), αφού δεν έχω σχέση σαρκική με άνδρα;» (Λουκ. 1, 34). - «Και πώς συνέβη τούτο (για ποιο λόγο) να έλθει η μητέρα του Κυρίου μου σ’ εμένα; (Λουκ. 1, 43). - «Σήκω και παράλαβε το παιδί και την μητέρα του και φεύγε στην Αίγυπτο» (Ματθ. 2, 13).

Aρνούνται την θεότητα του Αγίου Πνεύματος

Η Αγία Γραφή όμως διδάσκει: - «Ο Παράκλητος, το Πνεύμα το Άγιο, το οποίο θα πέμψει ο Πατήρ στο όνομά μου, εκείνος θα σας διδάξει τα πάντα και θα σας υπενθυμήσει πάντα όσα σας είπα» (Ιωάν. 14,26). - «Ανανία, διατί γέμισε ο σατανάς την καρδιά σου να πεις ψέματα στο Άγιο Πνεύμα; … Δεν είπες ψέματα σε ανθρώπους αλλά στο Θεό» (Πράξ. 5, 3-4). -«Ενώ είχαμε συγκεντρωθεί όλοι, είπε το Άγιο Πνεύμα: ξεχωρήσατέ μου τον Βαρνάβα και τον Σαύλο για το έργο που τους έχω προσκαλέσει».

Αρνούνται την αθανασία της ψυχής

Η Αγία Γραφή όμως διδάσκει: - «Μη φοβάσθε εκείνους που φονεύουν το σώμα, αλλά δεν μπορούν να φονεύσουν την ψυχή. Να φοβάσθε μάλλον εκείνον που μπορεί να οδηγήσει και ψυχή και σώμα ώστε να χαθούν στην γέενα του πυρός» (Ματθ. 10,28). - «Προβλέπων, ομίλησε περί της αναστάσεως του Χριστού, ότι δηλαδή δεν εγκαταλείφθηκε η ψυχή του στον Άδη, ούτε η σάρκα του γνώρισε διαφθορά» (Πράξ. 2, 31). - « Γι’ αυτό και στους νεκρούς κήρυξε το ευαγγέλιο, για να κριθούν μεν ως άνθρωποι με σάρκα, αλλά να μπορούν να ζουν κατά Θεόν με το πνεύμα τους» (Α’ Πέτρ. 4, 6).

Αρνούνται τον Σταυρό του Χριστού

Η Αγία Γραφή όμως διδάσκει: - « Εάν κάποιος θέλει να με ακολουθήσει, ας απαρνηθεί τον εαυτό του, ας αναλάβει τον σταυρό του και ας με ακολουθεί» (Ματθ. 16, 24). - « Για μένα δεν είναι δυνατό να καυχηθώ, παρά για τον Σταυρό του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, δια του οποίου ο κόσμος για μένα έχει νεκρωθεί, κι εγώ για τον κόσμο» (Γαλ. 6, 14).

Σημειωτέον ότι οι χιλιαστές τιμούσαν στο παρελθόν τον Σταυρό και τον είχαν και στο εξώφυλλο του περιοδικού τους («Σκοπιά», 15-6-1931). 

Aρνούνται τους αγίους, ως μάρτυρες πίστεως και βοηθούς μας

Η Αγία Γραφή όμως διδάσκει: - «Εφόσον έχουμε γύρω μας ένα τόσο μεγάλο σύννεφο από μάρτυρες, ας αποτινάξουμε κάθε βάρος από την αμαρτία, η οποία εύκολα μας εμπλέκει και ας τρέχουμε με υπομονή τον αγώνα που ευρίσκεται εμπρός μας» (Εβρ. 12, 1). - «Τα τέσσερα ζώα και οι είκοσι τέσσερεις πρεσβύτεροι έπεσαν ενώπιον του Αρνίου, έχοντας ο καθένας κιθάρα και φιάλες χρυσές γεμάτες με θυμιάματα, τα οποία είναι οι προσευχές των αγίων» (Αποκ. 5, 8). - « Και άλλος άγγελος ήλθε και στάθηκε στο θυσιαστήριο έχοντας λιβανωτό χρυσό και δόθηκαν σ’ αυτόν θυμιάματα πολλά, για να προσφέρει τις προσευχές πάντων των αγίων πάνω στο θυσιαστήριο το χρυσό, που ευρίσκεται απέναντι του θρόνου» (Αποκ. 8, 3-4).

Αρνούνται τα ιερά μυστήρια και την αγιαστική χάρη τους για τον άνθρωπο.

Εργάζονται για την παγκόσμια διακυβέρνηση με έναν παγκόσμιο κυβερνήτη (βλ. “Διαγγελείς της Βασιλείας”).                        

Δεν απονέμουν τιμή στην πατρίδα και την σημαία, θεωρώντας τα έργα του διαβόλου.

Αγαπητοί, µη δέχεστε βιβλία και έντυπα από τους χιλιαστές, γιατί διαστρεβλώνουν την αλήθεια. Μην ανοίγετε διάλογο µαζί τους. Απευθυνθείτε στο Γραφείο επί των Αιρέσεων της Ιεράς Μητροπόλεως σας ή τον ιερέα της ενορίας σας.

∆εν χρειάζεται να είστε επιθετικοί απέναντί τους, αλλά να µελετάτε την Αγία Γραφή από το γνήσιο κείµενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας κι όχι από µεταφράσεις κακέκτυπες, όπως η «Μετάφραση Νέου Κόσµου» που χρησιµοποιούν αυτοί.

Ας µείνουµε σταθεροί στην πίστη µας, κοντά στην Εκκλησία µας, που φανερώνει την Αλήθεια, µακριά από παραχαράξεις και ψεύδη.

ΠΗΓΗ: Ιερά Μητρόπολις Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως